Croades

Croades – L’obra

Situada en un ambient bèl·lic, Croades és una tragèdia grotesca que parla de la fugida dels sentits i de la destrucció dels significats, dels valors i dels caràcters. En qualsevol moment, el dret pot convertir-se en violència, la veritat en mentida, un innocent en assassí…

Però Croades és també una tragèdia on es riu i una comèdia on es plora, una grotesca relació d’elements que ens retorna la capacitat de reacció davant l’horror de la violència i la guerra.

L’autor

MICHEL AZAMA va néixer a Vilallonga de la Salanca (Rosselló) el 1947. Graduat en literatura moderna per la Universitat Paul Valery de Montpeller, es va formar com a actor a l’escola Jacques Lecoq de París. Com a actor treballa en una companyia professional a Montpeller i dirigeix diversos espectacles a Soisson, Madagascar i Agadir.

Dramaturg del Centre Dramàtic Nacional, Nouveau Théâtre de Bourgogne a Dijon i assessor del Centre Nacional d’Escriptors Contemporanis a la Chartreuse a Avinyó, que reuneix dramaturgs europeus i de l’altre costat de l’Atlàntic.

Com a autor ha escrit prop d’una vintena d’obres entre les quals destaquen Blend, Vie et mort de Pier Paolo Pasolini, Le Sas, Iphigénie, Aztèques i Croisades, que es va estrenar al Centre Dramatique National de Dijon l’any 1988. Des de llavors s’ha traduït a més de dotze idiomes i s’ha representat a més de 15 països.

Fitxa

Text:
Direcció i adaptació:
Ajudant de direcció:
Intèrprets:
Michel Azama
Pere Box
Josep Bernat, Marc Bertran, Paquito Moreno, Joan Pau Romaní, Albert Muntané, Cristina Aguirre, Joan Romà Ortiz i Pere Box
Fotografia:
Vestuari:
Maquillatge:
Disseny d’il·luminació:
Assessorament corporal:
Fotografies:
Producció executiva:

Una Producció de:
Amb la col·laboració de:

Oriol Riera
Irene Bosch
Teresa Iborra
Miquel Albella
Sílvia Paz
6×6 fotografia / Oriol Riera
Dolors Gordils

Teatre de la Selva i Ajuntament de Lloret
Ajuntament de Blanes i Teatre de Blanes

Han dit

Fotos

Vídeo

Premis

Premi PrAAT 2005 al millor espectacle.
Premi PrAAT 2005 a la millor direcció per Pere Box.
Premi PrAAT 2005 al millor actor per Marc Bertran.
Premi PrAAT 2005 a la millor segona actriu principal per Cristina Aguirre.
Premi PrAAT 2005 al millor segon actor secundari per Albert Muntané.
Premi PrAAT 2005 als millors actors secundaris per Pere BoxJoan Romà OrtizJoan Pau Romaní.
A dalt